Turta dulce – un desert indragit atat de cei mici cat si de Mos Nicolae/Craciun.
Cu ce?
- cca. 500 gr. faina
- 100 gr. zahar
- 4 linguri miere
- 2 oua
- 1 galbenus
- 100 gr. unt
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
- creioane colorate alimentare
Cum?
- Se mixeaza ouale intregi si galbenusul, se adauga zaharul si mierea; se amesteca pana se obtine o compozitie spumoasa.
- Intre timp se topeste untul si se adauga in compozitie cand este rece.
- In compozitia de mai sus se adauga scortisoara, cardamon, faina si praful de copt. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul acesteia, amestecul rezultat trebuind sa fie unul de coca, usor tare.
- Se da compozitia la frigider pentru 1 ora.
- Se pudreaza blatul de lucru cu faina, se intinde coca iar cu ajutorul unor forme se decupeaza.
- Formele rezultate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care se introduce la cuptor pentru circa 10-15 de minute la 180 de grade.
- Dupa ce s-au racit, turta dulce se orneaza folosind creioane colorate alimentare.
Pofta buna!