Tort cu crema de nutella si mix de fructe din compot imbracat in frisca
Cu ce?
- Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de bezea.
- Peste aceasta compozitie se adauga zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilat si se bate pana se topeste zaharul, dupa care se adauga galbenusurile amestecate bine cu o lingura de lemn.
- In amestecul rezultat se pune esenata de vanilie si faina turnata in ploaie peste care se presara praful de copt.
- Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de tort tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor intre 35 si 45 de minute la 180 de grade(se face testul cu scobitoarea).
- Intre timp, se pregateste siropul, respectiv sucul de la compot se toarna intr-o craticioara in care se adauga 2 pliculete de zahar vanilat si 200 ml. apa si se lasa la fiert pana da un clocot.
- Se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Dupa ce blatul s-a copt si racit, se setioneaza in doua parti egale, care se insiropeaza separat, prima jumatate ramanand in forma de copt, iar cea de a doua se aseaza pe un tocator/blat.
- Se amestecta 200 gr. unt cu 200 gr. nutella si fructele din compot, bine scurse(daca acestea sunt taiate prea mare, se mai maruntesc) pana se obtine o crema omogena; se opresc cateva fructe pentru ornat.
- Crema de mai sus se aseaza pe blatul aflat in forma de tort, si se intinde pe toata suprafata acestuia, urmand a fi acoperita cu cea de-a doua jumatate de blat, insiropata in prealabil.
- Tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
- Se mixeaza smantana pana obtinem o frisca spumoasa cu care se imbraca tortul si peste care se presara fructele din compot oprite.
- Se da la frigider pentru inca 30 de minute.
Pofta buna!
Cum?
tort cu nutella