Tort racoritor

Tort cu crema de nutella si mix de fructe din compot imbracat in frisca

Cu ce?

  1. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de bezea.
  2. Peste aceasta compozitie se adauga zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilat si se bate pana se topeste zaharul, dupa care se adauga galbenusurile amestecate bine cu o lingura de lemn.
  3. In amestecul rezultat se pune esenata de vanilie si faina turnata in ploaie peste care se presara praful de copt.
  4. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de tort tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor intre 35 si 45 de minute la 180 de grade(se face testul cu scobitoarea).
  5. Intre timp, se pregateste siropul, respectiv sucul de la compot se toarna intr-o craticioara in care se adauga 2 pliculete de zahar vanilat si 200 ml. apa si se lasa la fiert pana da un clocot.
  6. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  7. Dupa ce blatul s-a copt si racit, se setioneaza in doua parti egale, care se insiropeaza separat, prima jumatate ramanand in forma de copt, iar cea de a doua se aseaza pe un tocator/blat.
  8. Se amestecta 200 gr. unt cu 200 gr. nutella si fructele din compot, bine scurse(daca acestea sunt taiate prea mare, se mai maruntesc) pana se obtine o crema omogena; se opresc cateva fructe pentru ornat.
  9. Crema de mai sus se aseaza pe blatul aflat in forma de tort, si se intinde pe toata suprafata acestuia, urmand a fi acoperita cu cea de-a doua jumatate de blat, insiropata in prealabil.
  10. Tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
  11. Se mixeaza smantana pana obtinem o frisca spumoasa cu care se imbraca tortul si peste care se presara fructele din compot oprite.
  12. Se da la frigider pentru inca 30 de minute.

Pofta buna!

Cum?

tort cu nutella