Sushi, un preparat foarte bine apreciat in bucatariile asiatice.
Cu ce?
- 400 gr. orez pentru sushi
- 3 linguri otet alb pentru sushi
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sake
- 1 lingurita sare
- 5 foi de alga nori
- 150 gr. file somon proaspat sau afumat
- 4 batoane surimi
- 1 avocado
- sos de soia
Cum?
- Se fierbe bine orezul.
- Se amesteca zaharul cu sare, otet si sake.
- Se condimenteaza orezul cald cu sosul obtinut si se amesteca bine, lasandu-se cateva minute sa se raceasca.
- Somonul se taie fasii pe lungime.
- Se curata avocado si se taie tot fasii pe lungime.
- Pe o hartie umeda se pune o foaie de alga a carei suprafata se acopera cu orez, lasand libera o margine de 2 cm. pe latura cea mai lunga.
- Se aseaza pe mijloc, intr-un singur strat fasiile de somon sau surimi, peste care se pot aseza fasii de avocado si se ruleaza strans alga, formand un rulou compact.
- Se repeta operatiunea si cu celelalte foi.
- Se lasa rulourile sa se odihneasca cel putin o ora, apoi se taie in rondele de 2-3 cm.
- Se serveste cu sos de soia.
Pofta buna!