Sushi

Sushi, un preparat foarte bine apreciat in bucatariile asiatice.

Cu ce?

  • 400 gr. orez pentru sushi
  • 3 linguri otet alb pentru sushi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sake
  • 1 lingurita sare
  • 5 foi de alga nori
  • 150 gr. file somon proaspat sau afumat
  • 4 batoane surimi
  • 1 avocado
  • sos de soia

Cum?

  1. Se fierbe bine orezul.
  2. Se amesteca zaharul cu sare, otet si sake.
  3. Se condimenteaza orezul cald cu sosul obtinut si se amesteca bine, lasandu-se cateva minute sa se raceasca.
  4. Somonul se taie fasii pe lungime.
  5. Se curata avocado si se taie tot fasii pe lungime.
  6. Pe o hartie umeda se pune o foaie de alga a carei suprafata se acopera cu orez, lasand libera o margine de 2 cm. pe latura cea mai lunga.
  7. Se aseaza pe mijloc, intr-un singur strat fasiile de somon sau surimi, peste care se pot aseza fasii de avocado si se ruleaza strans alga, formand un rulou compact.
  8. Se repeta operatiunea si cu celelalte foi.
  9. Se lasa rulourile sa se odihneasca cel putin o ora, apoi se taie in rondele de 2-3 cm.
  10. Se serveste cu sos de soia.

Pofta buna!