Saltimbocca, un preparat rafinat, perfect pentru o cina romantica.
Cu ce?
- 4 snitele de vitel
- sare
- piper
- frunze de salvie
- 8 felii de sunca Parma
- 3 linguri de ulei de masline
- 125 ml vin alb
- 100 gr creme fraiche
- 1 lingura amidon alimentar
- paste
Cum?
- Snitele se spala si se tamponeaza bine cu prosoape de hatie, dupa care se aseaza intre doua straturi de folie alimentara si se bat usor.
- Apoi fiecare snitel se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper.
- Frunzele de salvie se spala si se sterg.
- Pe fiecare snitel se aseaza cate o felie de sunca si 1-2 frunze de salvie, fixate in carne cu o scobitoare.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc apoi snitelele 3-4 minute pe partea cu sunca, dupa care se intorc si se prajesc alte 3-4 minute(la foc mic).
- Carnea se aseaza pe un platou si se acopera cu folie de aluminiu.
- Pentru sos, se varsa din tigaie grasimea excedentara si peste fondul de la friptura se toarna vinul alb si se da in clocot, dupa care se lasa sa scada putin.
- Creme fraiche(daca nu gasiti, folositi iaurt zuzu max combinat cu smantana 12% grasime – 250 gr) se bate cu telul apoi se incorporeaza amidonul. Mix-ul astfel format se inglobeaza in sosul din tigaie si se da totul intr-un clocot, dupa care sosul se lasa putin sa scada.
- Sosul se asezoneaza cu sare si piper, apoi carnea se aseaza in farfurii pe oglinda de sos.
- Se serveste alaturi de paste rulate cuiburi.
Pofta buna!