Quiche cu bacon si ciuperci – un aperitiv aspectuos si gustos.
Cu ce?
- 200 gr. faina
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 40 gr. unt
- 500 gr. ciuperci champignon proaspete
- 100 gr. bacon
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- piper negru
- jumatate legatura patrunjel tocat
- 3 oua
- 200 gr. creme fraiche
- boabe de leguminoase(boabe de fasole) pentru coacere oarba
Cum?
- Asezam faina intr-un castron si formam o adancitura in mijloc unde turnam uleiul de masline, un praf de sare si 125 gr. de unt taiat bucatele.
- Framantam cu mainile pana obtinem un aluat omogem, iar daca este cazul, adaugam putina apa.
- Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt si intindem aluatul cu sucitorul in asa fel incat sa depaseaza un pic forma pentru a imbraca peretii acesteia.
- Se aseaza hartie de copt si peste aluat, peste care se presara boabe de leguminoase.
- Se da forma la cuptor si se coace aluatul cca. 10 minute la 160 de grade.
- Se curata si se feliaza ciuperile.
- Baconul se taie cubulete, iar ceapa si cateii de usturoi se decojesc si se toaca marunt.
- Intr-o tigaie se topeste restul de unt, se caleste ceapa si usturoiul, impreuna cu cubuletele de bacon, pana devin lucioase si se adauga ciupercile.
- Se condimenteaza cu sare si piper, si se lasa sa fiarba incet la foc mic, fara capac pana se evapora lichidul.
- Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
- Intre timp se spala patrunjelul si se elimina surplusul de apa cu ajutorul unui servetel de bucatarie.
- Frunzele se toaca marunt.
- Se sparg ouale intr-un castron, se bat si se amesteca cu creme fraiche, patrunjelul si compozitia de ciuperci.
- Se potriveste cu sare si piper.
- Se indeparteaza hartia de copt si boabele de leguminoase de deasupra si se distribuie compozitia mai sus pregatita, pe aluatul precopt, urmand a se coace inca 20-225 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!