Pui de tara si cartofi noi

O reteta care imbina fragezimea puiului de tara cu un amestec de legume format din rosii, cartofi si dovlecei.

Cu ce?

  • 1 pui fraged de tara(minor, sub 1 an)
  • 1 kg cartofi noi(mici)
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare de mare grunjoasa
  • piper
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 2 dovlecei mici
  • 250 gr rosii cherry
  • 1 legatura patrunjel
  • sos stridii

Cum?

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Intr-un vas ceramic/yena se arunca putina de sare grunjoasa(1 lingura) peste care se pun cartofii bine curatati si spalati sub jet de apa; daca sunt prea mari, se taie in doua. Peste acestia se presara rozmarin.
  3. Puiul se spala, se tamponeaza cu prosoape de hartie, se proportioneaza in bucati cat mai mici apoi se freaca cu un amestec de piper, boia si sare si se aseaza in tava peste cartofi.
  4. Se dau la cuptor circa 50 de minute; intre timp se spala si se curata dovleceii care se taie cubulete si rosiile cherry. Rosiile se cresteaza ca sa nu plesneasca de la caldura.
  5. Dupa ce carnea si cartofii au stat in cuptor circa 30 de minute, se adauga in tava dovleceii si rosiile cherry si carnea se unge cu sos de stridii.
  6. Cand preparatul este gata se presara patrunjel bine tocat.

Pofta buna!