Pui cu unt de arahide

Pui cu unt de arahide si legume. O reteta dulce si usor picanta.

Cu ce?

  • 500 gr. carne pui fara piele
  • 150 gr. unt de arahide
  • 1 ceapa
  • cateva frunze de varza
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ardei iuti, curatati de seminte
  • 2 linguri de ulei de arahide/masline
  • sare
  • piper

Cum?

  1. Se curata de coaja cartofii/morcovii si se taie cubulete.
  2. Se curata si se taie fasii frunzele de varza.
  3. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca impreuna cu ardeii iuti, curatati de seminte.
  4. Carnea de pui se taie cubulete.
  5. Se incing 2 linguri de ulei arahide/masline intr-o cratita, apoi se rumenesc timp de 5 minute, carnea cu usturoiul tocat, ceapa si ardeii iuti.
  6. Se adauga sare si piper si se lasa timp de 2-3 minute sa se caleasca, apoi se toarna deasupra pasta de tomate, diluata in doua linguri de apa, se amesteca si se lasa inca 5 minute pe foc.
  7. Se acopera preparatul cu 750ml de apa si cand a dat in fiert, se adauga zarzavaturile pregatite anterior.
  8. Se acopera si se mai lasa 30 de minute la fiert.
  9. Se scot zarzavaturile si se tin la cald.
  10. Se adauga la pui untul de arhide si se contina fierberea inca 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
  11. Se serveste carnea de pui alaturi de legumele scoase anterior.

Pofta buna!