Pui cu unt de arahide si legume. O reteta dulce si usor picanta.
Cu ce?
- 500 gr. carne pui fara piele
- 150 gr. unt de arahide
- 1 ceapa
- cateva frunze de varza
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei iuti, curatati de seminte
- 2 linguri de ulei de arahide/masline
- sare
- piper
Cum?
- Se curata de coaja cartofii/morcovii si se taie cubulete.
- Se curata si se taie fasii frunzele de varza.
- Se curata usturoiul si ceapa si se toaca impreuna cu ardeii iuti, curatati de seminte.
- Carnea de pui se taie cubulete.
- Se incing 2 linguri de ulei arahide/masline intr-o cratita, apoi se rumenesc timp de 5 minute, carnea cu usturoiul tocat, ceapa si ardeii iuti.
- Se adauga sare si piper si se lasa timp de 2-3 minute sa se caleasca, apoi se toarna deasupra pasta de tomate, diluata in doua linguri de apa, se amesteca si se lasa inca 5 minute pe foc.
- Se acopera preparatul cu 750ml de apa si cand a dat in fiert, se adauga zarzavaturile pregatite anterior.
- Se acopera si se mai lasa 30 de minute la fiert.
- Se scot zarzavaturile si se tin la cald.
- Se adauga la pui untul de arhide si se contina fierberea inca 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
- Se serveste carnea de pui alaturi de legumele scoase anterior.
Pofta buna!