Prajitura cu fructe de padure si frisca – un desert dulce-acrisor.
Cu ce?
- 10 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- 500 gr. fructe de padure congelate
- 5 linguri de gris
- 400 ml. smatana pentru frisca Dorna
- 100 gr. fulgi de migdale
Cum?
- Se lasa intai fructele la decongelat, dupa care ne putem apuca sa facem prajitura.
- Se seapara albusurile de galbenusuri, primele se bat spuma cu un praf de sare pana compozitia ramane țeapană, dupa care se adauga cele 10 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se amesteca pana devine o compozitie ca de bezea.
- In amestecul de mai sus se adauga cele 10 galbenusuri amestecate bine cu lingura si o esenta de vanilie, dupa care se amesteca bine.
- La compozita rezultata, se adauga faina si un pliculet de praf de copt.
- Mixam pana se omogenizeaza, apoi turnam compozitia intr-o tava.
- Fructele se vor scurge de zeama si se tavalesc prin gris(acesta are rolul de a tine fructele cat mai aproape de suprafata) dupa care se adauga in compozitia din tava.
- Se da la cuptor pentru 30-45 de minute, la 180 de grade, respectiv pana devine aurie. Pentru a testa blatul, facem testul cu scobitoarea – daca scobitoarea iese curata, blatul este gata.
- Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
- Intre timp, preparam frisca cu care se imbraca blatul si peste care se presara fulgi de migdale.
Pofta buna!