Prajitura cu dovleac

O prajitura aromata, buna de pregatit pentru ziua de Halloween.

Cu ce?

  • 1 dovleac mic
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 75 gr. zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar tos
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • zahar pudra vanilat
  • 1 cana cu apa

Cum?

  1. Se seapara albusurile de galbenusuri, primele se bat spuma cu un praf de sare pana compozitia ramane țeapană, dupa care se adauga cele 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se amesteca pana devine o compozitie ca de bezea.
  2. In amestecul de mai sus se adauga cele 6 galbenusuri amestecate bine cu lingura si o esenta de vanilie, dupa care se amesteca bine.
  3. La compozita rezultata, se adauga faina si un pliculet de praf de copt.
  4. Mixam pana se omogenizeaza, apoi turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pentru cca. 30-45 minute la 180 de grade, respectiv pana blatul devine auriu(facem testul cu scobitoarea – daca scobitoarea iese curata, blatul este gata).
  5. Curatam dovleacul de coaja si de seminte, il dam pe razatoarea mica dupa care il punem intr-o tigaie inalta cu 2 plicuri de zahar vanilat, 75 gr. zahar tos si o cana de apa, dupa care il calim(trebuie sa aiba consistenta unei creme).
  6. Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, se sectioneaza in doua pe lungime si se umple cu crema rezultata mai sus.
  7. Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat.

Pofta buna!