Portofel din piept de pui

Portofel din piept de pui, este un fel principal ce imbina carnea de pui cu mozzarella, totul invelit in sunca Parma asezonat cu rondele de zucchini la gratar.

Cu ce?

  • 4 fileuri de pui(2 bucati de piept)
  • 150 gr. iaurt zuzu max
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de curcuma(turmeric)
  • 150 gr. mozzarella
  • 4 frunze busuioc
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 8 felii sunca de Parma(a nu se confunda cu Praga)
  • 1 dovlecel zucchini

Cum?

  1. Fileurile de pui se spala si se tamponeaza cu prosoape de hartie.
  2. In fiecare file se taie un buzunar.
  3. Se prepara o marinata amestecand iaurtul, curcuma, sare si piper. Se adauga usturoiul curatat si zdrobit prin presa.
  4. Fileurile se pun intr-o punga de plastic si se amesteca bine cu sosul. Punga se sigileaza si se tine minim 30 de minute la frigider.
  5. Se scot fileurile din frigider si se aseaza intr-un vas de yena.
  6. Mozzarella se scurge si se taie felii.
  7. Se spala busuiocul si se scutura de apa.
  8. In fiecare buzunar se pun felii de mozzarella si busuioc, apoi pe bucatile de carne se presara piper si rozmarin. Fiecare file se imbraca in doua felii de sunca.
  9. Ruladele de pui se dau la cuptor pana sunt bine patrunse iar crusta devine usor crocanta.
  10. Dovlecelul se taie rondele, se asezoneaza cu sare si piper, dupa care il gatim pe gratar electric sau pe carbuni(alternativ se poate folosi gratarul cuptorului).

Pofta buna!