Portofel din piept de pui, este un fel principal ce imbina carnea de pui cu mozzarella, totul invelit in sunca Parma asezonat cu rondele de zucchini la gratar.
Cu ce?
- 4 fileuri de pui(2 bucati de piept)
- 150 gr. iaurt zuzu max
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de curcuma(turmeric)
- 150 gr. mozzarella
- 4 frunze busuioc
- 1/2 lingurita rozmarin
- 8 felii sunca de Parma(a nu se confunda cu Praga)
- 1 dovlecel zucchini
Cum?
- Fileurile de pui se spala si se tamponeaza cu prosoape de hartie.
- In fiecare file se taie un buzunar.
- Se prepara o marinata amestecand iaurtul, curcuma, sare si piper. Se adauga usturoiul curatat si zdrobit prin presa.
- Fileurile se pun intr-o punga de plastic si se amesteca bine cu sosul. Punga se sigileaza si se tine minim 30 de minute la frigider.
- Se scot fileurile din frigider si se aseaza intr-un vas de yena.
- Mozzarella se scurge si se taie felii.
- Se spala busuiocul si se scutura de apa.
- In fiecare buzunar se pun felii de mozzarella si busuioc, apoi pe bucatile de carne se presara piper si rozmarin. Fiecare file se imbraca in doua felii de sunca.
- Ruladele de pui se dau la cuptor pana sunt bine patrunse iar crusta devine usor crocanta.
- Dovlecelul se taie rondele, se asezoneaza cu sare si piper, dupa care il gatim pe gratar electric sau pe carbuni(alternativ se poate folosi gratarul cuptorului).
Pofta buna!