Poale-n brau sau placinte moldovenesti. O reteta facuta cu placere, ce ne aminteste mereu de persoanele dragi aflate la distanta.
Cu ce?
- 500 gr. faina
- 240 ml. lapte
- 7 gr. drojdie uscata
- 4 oua medii
- 240 gr. zahar
- 60 gr. unt
- un praf de sare
- coaja rasa de la 2 portocale
- coaja rasa de la o lamaie
- 350 gr. branza de vaci bine scursa
- 3 linguri de gris
- 60 gr. stafide bine maruntite
- 1 plic zahar vanilat burbon
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de lapte pentru uns
Cum?
- Intr-un vas/bol punem faina, pe care o amestecam cu drojdia uscata, iar in centrul acesteia punem laptele caldut si incepem sa framantam.
- Adaugam apoi 2 oua, 90 gr. de zahar, un praf de sare, coaja de portocala si lamaie si treptat untul moale, si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam apoi la dospit o ora si 30 de minute pana isi dubleaza volumul.
- Daca aveti masina de facut paine, puneti toate ingredientele in cuva si selectati programul de framantat si dospit.
- Separat punem branza de vaci intr-un vas, adaugam coaja rasa de la o portocala, 2 oua, stafidele, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare. Amestecam pana umplutura devine omogena. O dam la frigider.
- Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 10×10 cm.
- Punem in centrul fiecarui patrat o lingura plina de umplutura. Lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse fiecarui patrat.
- Placintele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un amestec format dintr-un galbenus si doua linguri de lapte si se presara un praf de zahar.
- Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 20-30 minute sau pana capata o culoare aurie.
Pot fi servite calde cat si reci. Pofta buna!