Poale-n brau

Poale-n brau sau placinte moldovenesti. O reteta facuta cu placere, ce ne aminteste mereu de persoanele dragi aflate la distanta.

Cu ce?

  • 500 gr. faina
  • 240 ml. lapte
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 4 oua medii
  • 240 gr. zahar
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350 gr. branza de vaci bine scursa
  • 3 linguri de gris
  • 60 gr. stafide bine maruntite
  • 1 plic zahar vanilat burbon
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de lapte pentru uns

Cum?

  1. Intr-un vas/bol punem faina, pe care o amestecam cu drojdia uscata, iar in centrul acesteia punem laptele caldut si incepem sa framantam.
  2. Adaugam apoi 2 oua, 90 gr. de zahar, un praf de sare, coaja de portocala si lamaie si treptat untul moale, si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam apoi la dospit  o ora si 30 de minute pana isi dubleaza volumul.
  3. Daca aveti masina de facut paine, puneti toate ingredientele in cuva si selectati programul de framantat si dospit.
  4. Separat punem branza de vaci intr-un vas, adaugam coaja rasa de la o portocala, 2 oua, stafidele, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare. Amestecam pana umplutura devine omogena. O dam la frigider.
  5. Dupa ce aluatul s-a dospit, il punem pe un blat pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 10×10 cm.
  6. Punem in centrul fiecarui patrat o lingura plina de umplutura. Lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse fiecarui patrat.
  7. Placintele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un amestec format dintr-un galbenus si doua linguri de lapte si se presara un praf de zahar.
  8. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 20-30 minute sau pana capata o culoare aurie.

Pot fi servite calde cat si reci. Pofta buna!