Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Cu ce?

  • 400 gr. faina alba 000
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • 1 pumn rosii cherry
  • bacon feliat
  • 200 gr. cascaval
  • oregano
  • busuioc
  • sos de rosii / ketchup

Cum?

  1. Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul, sarea si 3 linguri de ulei de masline.
  2. Se amesteca energic si toarna compozitia peste faina asezata in forma de fantana.
  3. Se framanta bine aluatul, strange-l in forma de bila, presara-l cu faina si pune-l intr-un castron tapetat cu faina.
  4. Se lasa 2 ore ca creasca apoi se imparte in doua portii.
  5. Se modeleaza si acestea in forma de bila.
  6. In cazul in care aveti masina de facut paine, se pot adauga toate ingrendientele incepand cu faina si lasat la programul de framantat si dospit.
  7. Se aseaza aluatul pe planseta presarata cu faina, se intinde o foaie rotunda si se pune in mijlocul ei putin sos de rosii.
  8. Cu ajutorul unei linguri si intinde sosul pe toata suprafata prin miscari circulare, lasand o margine de 1 cm.
  9. Se acopera cu cascaval dat pe razatoare si se coace 15 minute la cuptoul preincalzit la 180 de grade.
  10. Se adauga deasupra baconul feliat si rosiile cherry taiate pe jumatate si stropite cu un amestec format din 2 linguri de ulei, oregano si busuioc.
  11. Se mai coace inca 10 minute la cuptor, astfel sunca se va rumeni pe margini si va deveni crocanta.
  12. Se serveste imediat ce se scoate din cuptor.

Pofta buna!