Pizza cu bacon
Cu ce?
- 400 gr. faina alba 000
- 200 ml. apa
- 1 plic drojdie de bere uscata
- 5 linguri ulei masline
- 1 lingurita de zahar
- sare
- 1 pumn rosii cherry
- bacon feliat
- 200 gr. cascaval
- oregano
- busuioc
- sos de rosii / ketchup
Cum?
- Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul, sarea si 3 linguri de ulei de masline.
- Se amesteca energic si toarna compozitia peste faina asezata in forma de fantana.
- Se framanta bine aluatul, strange-l in forma de bila, presara-l cu faina si pune-l intr-un castron tapetat cu faina.
- Se lasa 2 ore ca creasca apoi se imparte in doua portii.
- Se modeleaza si acestea in forma de bila.
- In cazul in care aveti masina de facut paine, se pot adauga toate ingrendientele incepand cu faina si lasat la programul de framantat si dospit.
- Se aseaza aluatul pe planseta presarata cu faina, se intinde o foaie rotunda si se pune in mijlocul ei putin sos de rosii.
- Cu ajutorul unei linguri si intinde sosul pe toata suprafata prin miscari circulare, lasand o margine de 1 cm.
- Se acopera cu cascaval dat pe razatoare si se coace 15 minute la cuptoul preincalzit la 180 de grade.
- Se adauga deasupra baconul feliat si rosiile cherry taiate pe jumatate si stropite cu un amestec format din 2 linguri de ulei, oregano si busuioc.
- Se mai coace inca 10 minute la cuptor, astfel sunca se va rumeni pe margini si va deveni crocanta.
- Se serveste imediat ce se scoate din cuptor.
Pofta buna!