Piept de curcan cu caise

Acesta este un preparat delicios, din piept de curcan, ce se poate servi alaturi de o garnitura de orez.

Cu ce?

  • 4 snitele de curcan
  • sare
  • piper
  • 100 gr. unt
  • 250 ml. vin alb
  • 6 caise bine coapte
  • 30 gr. seminte de pin
  • 4 linguri de lichior de caise
  • 1 lingurita de amidon alimentar

Cum?

  1. Snitelele se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Se incinge untul intr-o tigaie in care se prajesc snitele cate 3 minute pe ambele parti.
  3. Se toarna vinul alb peste carne, se da totul in clocot, dupa care snitelele se lasa sa fiarba sub capac circa 10 minute.
  4. Caisele se oparesc, se decojesc, se taie in jumatate si se curata de sambure. Pulpa se taie cuburi.
  5. Semintele de pin se rumenesc intr-o tigaie fara grasime pana cand incep sa elibereze aroma.
  6. Dupa ce snitelele se scot din tigaie, fondul ramas dupa prajeala se amesteca cu 3 linguri de lichior de caise si se da in clocot. Sosul se leaga apoi cu amidon alimentar amestecat cu restul lichiorului.
  7. Snitelele si cuburile de caise se pun in sos si se incalzesc.
  8. La final, se aseaza pe farfurii si se presara cu seminte de pin.

Pofta buna!