Acesta este un preparat delicios, din piept de curcan, ce se poate servi alaturi de o garnitura de orez.
Cu ce?
- 4 snitele de curcan
- sare
- piper
- 100 gr. unt
- 250 ml. vin alb
- 6 caise bine coapte
- 30 gr. seminte de pin
- 4 linguri de lichior de caise
- 1 lingurita de amidon alimentar
Cum?
- Snitelele se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper.
- Se incinge untul intr-o tigaie in care se prajesc snitele cate 3 minute pe ambele parti.
- Se toarna vinul alb peste carne, se da totul in clocot, dupa care snitelele se lasa sa fiarba sub capac circa 10 minute.
- Caisele se oparesc, se decojesc, se taie in jumatate si se curata de sambure. Pulpa se taie cuburi.
- Semintele de pin se rumenesc intr-o tigaie fara grasime pana cand incep sa elibereze aroma.
- Dupa ce snitelele se scot din tigaie, fondul ramas dupa prajeala se amesteca cu 3 linguri de lichior de caise si se da in clocot. Sosul se leaga apoi cu amidon alimentar amestecat cu restul lichiorului.
- Snitelele si cuburile de caise se pun in sos si se incalzesc.
- La final, se aseaza pe farfurii si se presara cu seminte de pin.
Pofta buna!