Penne cu sos bolognese

Penne cu sos bolognese

Cu ce?

  • 500 gr. paste penne
  • 500 gr. mix carne tocata de porc/vita
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pasta tomate
  • sos de rosii
  • 250 gr. mozzarella

Cum?

  1. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se amesteca cu o lingura de ulei de masline.
  2. Intr-o tigaie inalta, se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.
  3. Dupa ce acestea au devenit translucide se adauga carnea tocata si se lasa la inabusit pana isi schimba culoarea, respectiv se fierbe un pic.
  4. In compozitia de mai sus se adauga 3 linguri pline de pasta de tomate si 200 ml. sos de rosii.
  5. Se lasa la fiert 5-7 minute pana cand compozitia scade.
  6. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  7. Intr-un vas de yena se aseaza un strat de paste,  peste care se toarna compozitia de mai sus si iar un strat de paste, peste care se presara mozzarella rasa.
  8. Se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
  9. Se serveste cald.

Pofta buna!