Penne cu sos bolognese
Cu ce?
- 500 gr. paste penne
- 500 gr. mix carne tocata de porc/vita
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
- pasta tomate
- sos de rosii
- 250 gr. mozzarella
Cum?
- Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se amesteca cu o lingura de ulei de masline.
- Intr-o tigaie inalta, se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.
- Dupa ce acestea au devenit translucide se adauga carnea tocata si se lasa la inabusit pana isi schimba culoarea, respectiv se fierbe un pic.
- In compozitia de mai sus se adauga 3 linguri pline de pasta de tomate si 200 ml. sos de rosii.
- Se lasa la fiert 5-7 minute pana cand compozitia scade.
- Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Intr-un vas de yena se aseaza un strat de paste, peste care se toarna compozitia de mai sus si iar un strat de paste, peste care se presara mozzarella rasa.
- Se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
- Se serveste cald.
Pofta buna!