Paella, un preparat savuros, perfect pentru o cina romantica.
Cu ce?
- 250 gr. orez bob scurt(pentru risotto)
- 600 gr. midii
- 12 creveti
- 4 langustine
- 4 calamari mici
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 100 gr. mazare
- 1/2 ardei rosu
- 1 legatura de patrunjel
- 4 linguri ulei de masline
- 1 pliculet sofran
- sare
- piper
Cum?
- Se toaca usturoiul si patrunjelul marunt.
- Se spala cu atentie midiile, crevetii, langustinele si calamarii.
- Se prepara o supa dintr-un litru de apa, carapacele si capetele crevetilor si langustinelor, aromatizata dupa gust.
- Se pun midiile intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline si cu putin patrunjel tocat si se lasa la foc mediu pana se deschid. Cand sunt gata, se scoate carnea din ele si se toarna lichidul intr-un castron.
- Se taie calamarul inele sau cubulete si ceapa lamele.
- Se spala si se curata de seminte ardeiul gras.
- Se incinge intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline, se prajesc langustinele, crevetii si calamarii, apoi se scot si se pun intr-o farfurie.
- Se inabusa ceapa impreuna cu putin usturoi si patrunjel in uleiul ramas, se adauga mazarea, sare, piper si se lasa cateva minute la foc mediu.
- Se pune usturoiul si patrunjelul ramas intr-o tigaie mare, se adauga toate ingrendientele deja pragatite si orezul. Se amesteca totul cateva minute ca sa se caleasca orezul, se adauga supa strecurata, sofranul si lichidul de la scoici.
- Se acopera vasul si se fierbe inabusit 20 de minute apoi se ia tigaia de pe foc si se transfera totul intr-un vas oval de fonta/lut si se da la cuptor pentru 5 minute la 220 grade.
- Se serveste fierbinte.
Pofta buna!