Morcovi foietaj umpluti cu mix de salata – un prparat atractiv si foarte gustos.
Cu ce?
- Pentru aceasta reteta vom folosi forme de copt conice de inox.
- Se lasa aluatul la dezghetat, dupa care se taie fasii late de circa 1 cm. pe care le infasuram in jurul conurilor.
- Le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si le ungem cu o compozitie formata din galbenusuri si sana capatand astfel culoarea portocalie, asemanator unui morcov(pentru a evita colorantii alimentari).
- Se dau la cuptor pentru circa 15-20 de min. la 180 de grade.
- Conurile de inox se extrag dupa ce foietajul s-a racit.
Pentru salata:
- Taiem cubulete mici sunca, castravetii, ciupercile si ouale fierte.
- Amestecam ingredientele de mai sus cu 2 linguri de maioneza si doua de porumb.
- Dupa ce am pregatit salata si conurile sunt reci, se umplu morcovii cu compozitia mai sus pregatita.
- Se orneaza cu fire de patrunjel pentru a crea un aspect cat mai real de morcov.
Cum?
morcovi foietaj