Miel la cuptor cu sos de iaurt.
Cu ce?
- 700 gr. miel taiat bucati
- 2 oua
- 90 gr. unt
- 500 gr. iaurt natur dens
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Cum?
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se sareaza mielul si se aseaza impreuna cu untul intr-o cratita ce poate fi bagata la cuptor.
- Cand incepe sa prinda culoare se adauga un pahar si jumatate de apa.
- Se lasa carnea la cuptor timp de 45 de minute, verificandu-se sa nu se usuce.
- Intre timp, se toarna iaurtul intr-un castron si se amesteca cu putina sare si piper. Se adauga albusurile si galbenusurile batute spuma, amestecand usor.
- Se scoate mielul din cuptor si se muta din cratita la loc calduros.
- In cratita se toarna compozitia de iaurt, amestecand bine pana se omogenizeaza cu sosul de carne, si sa da totul din nou la cuptor pana se obtine o crema mai groasa, in care se adauga la sfarsit patrunjelul tocat.
- Creama de iaurt se aseaza pe fundul farfuriilor si in centru se pun bucatile de miel.
Serviti fierbinte. Pofta buna!