Miel la cuptor

Miel la cuptor cu sos de iaurt.

Cu ce?

  • 700 gr. miel taiat bucati
  • 2 oua
  • 90 gr. unt
  • 500 gr. iaurt natur dens
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper

Cum?

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Se sareaza mielul si se aseaza impreuna cu untul intr-o cratita ce poate fi bagata la cuptor.
  3. Cand incepe sa prinda culoare se adauga un pahar si jumatate de apa.
  4. Se lasa carnea la cuptor timp de 45 de minute, verificandu-se sa nu se usuce.
  5. Intre timp, se toarna iaurtul intr-un castron si se amesteca cu putina sare si piper. Se adauga albusurile si galbenusurile batute spuma, amestecand usor.
  6. Se scoate mielul din cuptor si se muta din cratita la loc calduros.
  7. In cratita se toarna compozitia de iaurt, amestecand bine pana se omogenizeaza cu sosul de carne, si sa da totul din nou la cuptor pana se obtine o crema mai groasa, in care se adauga la sfarsit patrunjelul tocat.
  8. Creama de iaurt se aseaza pe fundul farfuriilor si in centru se pun bucatile de miel.

Serviti fierbinte. Pofta buna!