Coaste de miel in crusta de verdeturi cu piure de cartofi si spanac.
Cu ce?
- 1 kg. coaste de miel
- 1 kg. cartofi
- 25 ml. lapte
- 100 gr. unt
- 1 mana de spanac
- 1 iaurt grecesc mic
- 1 cana de frimituri de paine uscata
- 1 legatura de patrunjel
- 1 mana frunze de menta
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 80 ml. ulei
- 1 lingurita sare
Cum?
- Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare.
- Intr-un vas se pun urmatoarele ingrediente: frimiturile de paine, patrunjelul si menta tocate marunt, zeama de lamaie, sarea, uleiul si se amestec pana obtinem o pasta omogena.
- Coastele se aseaza intr-un vas de yena si se ung cu iaurtul grecesc, urmand a fi imbracate folosind compozitia de mai sus.
- Se dau la cupotor la 200 de grade pentru cca. 18-24 de minute.
- Dupa ce s-au fiert cartofii se scurge apa, pastrand cca. un pahar care se adauga impreuna cu laptele in cartofi urmand a fi zdrobiti.
- Se adauga unt si sare dupa gust si se amesteca bine.
- In functie de vascozitatea piureului, se mai poate adauga lapte pentru a deveni mai moale.
- Spanacul se spala bine, se formeaza un buchet si se taie fasii subtiri urmand a fi incorporate in piure.
Pofta buna!