Mancarica de rosii cu pui

Mancarica de rosii este o rețetă ușoară de preparat, chiar și pentru începători. Se poate servi caldă, alături de mamaliguță sau cu pâine prajită.
Poftă bună!

Cu ce?

  1. Se crestează roșiile pe fund și mai apoi se pun intr-o oală cu apă fierbinte. Se țin pe foc până când vom putea desprinde ușor pielița de pe ele.
    Între timp, pulpele se proporționează, se crestează ușor, se condimentează cu sare și piper, se așează într-o tavă pe o foaie de copt iar mai apoi se dau la cuptor la 180 de grade până se fac aurii și pielea devine ușor crocantă.
  2. Roșiile se separă de pieliță, se aruncă partea verde și se taie în cubulețe mici fara a arunca zeama ramasă.
  3. Într-o tigaie înaltă(crăticioară) se toarnă 2-3 linguri de ulei și se călește ceapa(în prealabil tocată mărunt). Când ceapa devine translucidă, adăugăm roșiile cu tot cu zeamă. Adăugăm o linguriță de oregano și una de busuioc, sare și piper(după gust) iar mai apoi lăsăm la fiert până scade un pic și trece spuma roșie. Adăugăm acum smântana lichidă și mai lăsam să fiarbă până dă în clocot.
  4. Se adaugă pulpele prăjite în sosul de roșii și mai lăsăm pe foc 4-5 minute, pentru a se pătrunde aromele. Se ia mâncarea de pe foc și se adaugă legătura de patrunjel tocată mărunt.

 

Cum?

135