Madlene

Madlene sau popular zis, labute de catelus. Un desert al copilariei.

Cu ce?

  • 225 gr. unt
  • 4 oua
  • 230 gr. zahar
  • 275 gr. faina 000
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 lamaie media

Cum?

  1. Se taie untul bucati, se topeste pe aragaz apoi se lasa la racit.
  2. Intrre timp se bat ouale spuma cu zaharul, iar cu ajutorul unei spatule se incorporeaza usor faina impreuna cu drojdia si coaja rasa de la lamaie.
  3. Se indeparteaza cu o lingura stratul alb format la suprafata untului, se scurge de apa si se amesteca doar partea grasa cu compozitia obtinuta mai inainte. Amestecul astfel rezultat se lasa la rece 30 de minute.
  4. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade, se ung cu unt formele pentru madlene si se toarna in ele cate o lingura din compozitie.
  5. Se dau la cuptor circa 8 minute apoi se scot pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna!