Fusilli cu sos de smantana, ciuperci si sunca – un preparat rapid si usor.
Cu ce?
- 500 gr. paste fusilli
- 500 gr. ciuperci champignon
- 400 gr. sunca pui/porc sissi
- 400 ml. smantana lichida pentru gatit Dorna(23%)
- sare
- piper
- ulei de masline
Cum?
- Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
- Sunca se taie cubulete, ciupercile se spala, se curata si se feliaza apoi se inabusesc la foc mic pana se inmoaie, respectiv se fierb si sosul acestora scade.
- In timpul procesului de fierbere, ciupercile se sareaza dupa gust, iar cand sunt fierte se adauga smantana lichida. Se lasa sa dea un clocot.
- Dupa ce pastele s-au fiert si s-au scurs de apa, se adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca bine.
- In compozitia de ciuperci, se adauga pastele si sunca taiata cubulete si se lasa sa fiarba 3-5 minute.
- Preparatul se aseaza in farfurie si pe deasupra se presara piper.
Pofta buna!