Un desert rapid si savuros, pe care l-am descoperit la Ocnita, tainele acestui preparat fiindu-mi impartasite de catre o batranica ce ne-a fost gazda pentru cateva zile.
Cu ce?
- 2 oua
- 125 gr. unt
- 100 gr. zahar pudra
- 125 gr. faina
- 125 gr. stafide
- 1 esenta de rom
- 2 linguri apa
Cum?
- Intr-un bol, punem stafidele, estenta de rom si 2 linguri de apa. Le lasam la macerat cca. 30 de minute, pana se inmoaie, amestecand din cand in cand in ele.
- Separat, intr-un vas adaugam untul taiat cubulete, la temperatura camerei(unt usor moale).
- Adaugam zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.
- Se adauga ouale, si se amesteca pana se inglobeaza.
- In compozitia de mai sus adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
- La final, adaugam stafidele cu tot cu suc si se amesteca cu o spatula.
- Se tapeteaza o tavca cu hartie de copt, iar din compozitia de mai sus asezam cate o lingurita la o distanta de cca. 3 cm. una de alta.
- Se coc in cuptorul preincalzit la cca. 160 de grade iar in momentul in care s-au rumenit usor pe margini le scoatem din cuptor.
- Se lasa la racit si se servesc simple sau langa o cana de ceai/cafea.
Pofta buna!