Fursecuri Ocnita

Un desert rapid si savuros, pe care l-am descoperit la Ocnita, tainele acestui preparat fiindu-mi impartasite de catre o batranica ce ne-a fost gazda pentru cateva zile.

Cu ce?

  • 2 oua
  • 125 gr. unt
  • 100 gr. zahar pudra
  • 125 gr. faina
  • 125 gr. stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri apa

Cum?

  1. Intr-un bol, punem stafidele, estenta de rom si 2 linguri de apa. Le lasam la macerat cca. 30 de minute, pana se inmoaie, amestecand din cand in cand in ele.
  2. Separat, intr-un vas adaugam untul taiat cubulete, la temperatura camerei(unt usor moale).
  3. Adaugam zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.
  4. Se adauga ouale, si se amesteca pana se inglobeaza.
  5. In compozitia de mai sus adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
  6. La final, adaugam stafidele cu tot cu suc si se amesteca cu o spatula.
  7. Se tapeteaza o tavca cu hartie de copt, iar din compozitia de mai sus asezam cate o lingurita la o distanta de cca. 3 cm. una de alta.
  8. Se coc in cuptorul preincalzit la cca. 160 de grade iar in momentul in care s-au rumenit usor pe margini le scoatem din cuptor.
  9. Se lasa la racit si se servesc simple sau langa o cana de ceai/cafea.

Pofta buna!