Fursec sahara – un desert rapid si usor.
Cu ce?
- Intr-o craticioara punem la foc mic untul si uleiul si le lasam pana se topeste untul.
- Dupa ce untul s-a topit, dam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
- Intre timp, mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare.
- In compozitia de mai sus adaugam treptat, untul si uleiul reci si mai mixam cateva secunde.
- Adaugam apoi faina adaugata cu praful de copt si esenta de vanilie.
- La inceput folosim mixerul si apoi amestecam cu mana pana rezulta o coca nu foarte compacta pe care o bagam la frigider cca. 1 ora.
- Dupa ce coca s-a intarit, aceasta devine mai maleabila, putând lucra mai usor cu ea.
- Se pune zaharul pudra intr-o farfurie, si formam bilute mici cat o nuca pe care le tavalim prin zahar apoi le presesam usor in tava tapetata cu hartie de copt.
- Fursecurile se coc pentru cca. 15-20 de minute la 180 de grade.
- Scoatem fursecurile din cuptor si le lasam sa se raceasca inainte de a fi servite.
Pofta buna!
Cum?
Fursec sahara