Fursec bicolor

Fursec bicolor – un desert vesel, ideal pentru copii ce se prepara ușor. Poate fi servit alaturi de cafea cat si de un ceai cald la micul dejun.

Cu ce?

  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. faina
  • esență de vanilie
  • esenta de rom
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare
  • o lingura cu vârf de cacao neagra
  • o lingura de lapte fierbinte

Cum?

  1. Se freca untul spuma impreuna cu laptele fierbinte.
  2. Separat, intr-un vas mai mic se bate oul impreuna zaharul pudra pana se deschide la culoare.
  3. Se toarna amestecul peste spuma de unt si se inglobeza faina.
  4. Coca se imparte in doua parti egale.
  5. In una amestecam esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si lingura de cacao.
  6. Pe un blat uns cu ulei se intind doua foi de dimensiuni egale, una neagra si una alba.
  7. Cele doua foi se suprapun iar mai apoi le rulam.
  8. Rulada bicolora se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cca. 30 de minute.
  9. Se taie rulada in biscuiti egali de 1cm. grosime.
  10. Acestia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de 1-2 cm. pentru a nu se lipi in timpul coacerii.
  11. Fursecurile se coc pentru 10-12 minute la 180 de grade.

Pofta buna!