Fursec bicolor – un desert vesel, ideal pentru copii ce se prepara ușor. Poate fi servit alaturi de cafea cat si de un ceai cald la micul dejun.
Cu ce?
- 100 gr. zahar pudra
- 200 gr. faina
- esență de vanilie
- esenta de rom
- 150 gr. unt la temperatura camerei
- 1 ou mare
- o lingura cu vârf de cacao neagra
- o lingura de lapte fierbinte
Cum?
- Se freca untul spuma impreuna cu laptele fierbinte.
- Separat, intr-un vas mai mic se bate oul impreuna zaharul pudra pana se deschide la culoare.
- Se toarna amestecul peste spuma de unt si se inglobeza faina.
- Coca se imparte in doua parti egale.
- In una amestecam esenta de vanilie, in cealalta esenta de rom si lingura de cacao.
- Pe un blat uns cu ulei se intind doua foi de dimensiuni egale, una neagra si una alba.
- Cele doua foi se suprapun iar mai apoi le rulam.
- Rulada bicolora se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cca. 30 de minute.
- Se taie rulada in biscuiti egali de 1cm. grosime.
- Acestia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de 1-2 cm. pentru a nu se lipi in timpul coacerii.
- Fursecurile se coc pentru 10-12 minute la 180 de grade.
Pofta buna!