Creveti imbatati cu sos de usturoi si cidru.
Cu ce?
- 1 kg creveti nedecorticati prefierti(sau 500 gr. decorticati)
- 1 sticla cidru de mere
- 4 catei de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 50 gr. de unt
- 2 linguri ulei de masline
Cum?
- Se curata crevetii si se tamponeaza cu un prosop pentru a indearta surplusul de apa.
- Separat se curata si se toaca marunt atat usturoiul cat si patrunjelul.
- Intr-o tigaie neaderenta inalta se incing 50 gr. de unt impreuna cu cele 2 linguri de ulei de masline.
- Se adauga usturoiul si crevetii peste care se toarna 150 ml. de cidru.
- Se lasa timp de 4-5 minute sa se inabuse.
- Presaram la final patrunjelul tocat marunt.
Pot fi serviti pe pat de paine prajita cu usturoi alaturi de midii in sos alb sau cu paste.
Pofta buna!