Creveti

Creveti imbatati cu sos de usturoi si cidru.

Cu ce?

  • 1 kg creveti nedecorticati prefierti(sau 500 gr. decorticati)
  • 1 sticla cidru de mere
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 50 gr. de unt
  • 2 linguri ulei de masline

Cum?

  1. Se curata crevetii si se tamponeaza cu un prosop pentru a indearta surplusul de apa.
  2. Separat se curata si se toaca marunt atat usturoiul cat si patrunjelul.
  3. Intr-o tigaie neaderenta inalta se incing 50 gr. de unt impreuna cu cele 2 linguri de ulei de masline.
  4. Se adauga usturoiul si crevetii peste care se toarna 150 ml. de cidru.
  5. Se lasa timp de 4-5 minute sa se inabuse.
  6. Presaram la final patrunjelul tocat marunt.

Pot fi serviti pe pat de paine prajita cu usturoi alaturi de midii in sos alb sau cu paste.
Pofta buna!