Costite marinate de porc in suc de limete cu dovlecei la cuptor si seminte de pin.
Cu ce?
- 600 gr. coaste de porc
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute
- 2-3 fire menta proaspata
- 2 lamai verzi(lime)
- ulei de masline
- sare
- 800 gr. dovlecei
- piper negru
- 4 linguri seminte de pin
- 2 linguri de miere
Cum?
- Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt impreuna cu ardeiul iute si cu firele de menta proaspata(bine spalata) din care pastrati cateva frunzulite intregi.
- Puneti apoi totul intr-un castron si adaugati uleiul, sarea, mierea si sucul de lime.
- Cu amestecul format, ungeti bine coastele de porc pe care apoi le introduceti intr-o punga de plastic alaturi de marinata formata si le tineti la frigider timp de 30 minute.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Dovleceii se spala, li se taie capetele apoi se proportioneaza in felii circa 1/2 cm. Feliile se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper apoi se aseaza pe gratarul cuptorului, unde se coc pentru aproximativ 15 minute.
- Coastele, se scot din marinata, si se dau la cuptor intr-o tava tapeta cu folie de copt pana devin aurii.
- Dovleceii se aseaza intr-o farfurie si se presara cu seminte de pin in prealabil rumenite intr-o tigaie anti-aderenta, fara grasime.
- Se aseaza apoi pe un platou costitele de porc si dovleceii cu semintele de pin.
Pofta buna!