Costite marinate de porc

Costite marinate de porc in suc de limete cu dovlecei la cuptor si seminte de pin.

Cu ce?

  • 600 gr. coaste de porc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2-3 fire menta proaspata
  • 2 lamai verzi(lime)
  • ulei de masline
  • sare
  • 800 gr. dovlecei
  • piper negru
  • 4 linguri seminte de pin
  • 2 linguri de miere

Cum?

  1. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt impreuna cu ardeiul iute si cu firele de menta proaspata(bine spalata) din care pastrati cateva frunzulite intregi.
  2. Puneti apoi totul intr-un castron si adaugati uleiul, sarea, mierea si sucul de lime.
  3. Cu amestecul format, ungeti bine coastele de porc pe care apoi le introduceti intr-o punga de plastic alaturi de marinata formata si le tineti la frigider timp de 30 minute.
  4. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
  5. Dovleceii se spala, li se taie capetele apoi se proportioneaza in felii circa 1/2 cm. Feliile se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper apoi se aseaza pe gratarul cuptorului, unde se coc pentru aproximativ 15 minute.
  6. Coastele, se scot din marinata, si se dau la cuptor intr-o tava tapeta cu folie de copt pana devin aurii.
  7. Dovleceii se aseaza intr-o farfurie si se presara cu seminte de pin in prealabil rumenite intr-o tigaie anti-aderenta, fara grasime.
  8. Se aseaza apoi pe un platou costitele de porc si dovleceii cu semintele de pin.

Pofta buna!