Cornulete cu nutella

Cornulete cu nutella – o alternativa a croissantelor  din comert ce poate fi pregatita cu success si acasa.

Cu ce?

  • 500 gr. faina
  • 240 ml. lapte
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 2 oua medii
  • 2 galbenusuri de ou
  • 90 gr. zahar
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nutella
  • 2 linguri de lapte pentru uns
  • seminte de mac

Cum?

  1. Intr-un vas/bol punem faina, pe care o amestecam cu drojdia uscata, iar in centrul acesteia punem laptele caldut si incepem sa framantam.
  2. Adaugam apoi 2 oua, 90 gr. de zahar, un praf de sare, coaja de portocala si lamaie si treptat untul moale, si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam apoi la dospit  o ora si 30 de minute pana isi dubleaza volumul.
  3. Daca aveti masina de facut paine, puneti toate ingredientele in cuva si selectati programul de framantat si dospit.
  4. Din aluatul rezultat se formeaza doua bile pe care le intindem pe un blat tapetat cu faina, incercand sa intindem aluatul in forma de cerc.
  5. Aluatul astfel rezultat se sectioneaza precum o pizza, astfel incat sa va rezulte 8 triunghiuri(pentru fiecare bila de aluat).
  6. La baza fiecarui triunghi punem o lingurita de nutella si il rulam de la baza spre varf.
  7. Procedam la fel cu toate triunghiurile.
  8. Asezam cornuletele intr-o tava, le ungem cu o compozitie rezultata din 2 galbenusuri si 4 linguri de lapte, si deasupra presaram seminte de mac.
  9. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 20-30 minute sau pana capata o culoare aurie.

Pot fi servite calde cat si reci. Pofta buna!