Cornulete cu nutella – o alternativa a croissantelor din comert ce poate fi pregatita cu success si acasa.
Cu ce?
- 500 gr. faina
- 240 ml. lapte
- 7 gr. drojdie uscata
- 2 oua medii
- 2 galbenusuri de ou
- 90 gr. zahar
- 60 gr. unt
- un praf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- coaja rasa de la o lamaie
- nutella
- 2 linguri de lapte pentru uns
- seminte de mac
Cum?
- Intr-un vas/bol punem faina, pe care o amestecam cu drojdia uscata, iar in centrul acesteia punem laptele caldut si incepem sa framantam.
- Adaugam apoi 2 oua, 90 gr. de zahar, un praf de sare, coaja de portocala si lamaie si treptat untul moale, si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam apoi la dospit o ora si 30 de minute pana isi dubleaza volumul.
- Daca aveti masina de facut paine, puneti toate ingredientele in cuva si selectati programul de framantat si dospit.
- Din aluatul rezultat se formeaza doua bile pe care le intindem pe un blat tapetat cu faina, incercand sa intindem aluatul in forma de cerc.
- Aluatul astfel rezultat se sectioneaza precum o pizza, astfel incat sa va rezulte 8 triunghiuri(pentru fiecare bila de aluat).
- La baza fiecarui triunghi punem o lingurita de nutella si il rulam de la baza spre varf.
- Procedam la fel cu toate triunghiurile.
- Asezam cornuletele intr-o tava, le ungem cu o compozitie rezultata din 2 galbenusuri si 4 linguri de lapte, si deasupra presaram seminte de mac.
- Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 20-30 minute sau pana capata o culoare aurie.
Pot fi servite calde cat si reci. Pofta buna!