Clatite umplute cu dulceta de cirese amare alaturi de un glob de inghetata.
Cu ce?
- 375 gr. faina 000
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
- 5 linguri de lapte
- 500 ml. apa minerala
- 1 cescuta de ulei
- 3 oua
- dulceata de cirese amare sau finetti
- inghetata
Cum?
- Se pun intr -un vas cele 3 oua si se bat spuma, se adauga pliculetele de zahar vanilat, esenta de vanilie si cele 5 linguri de lapte, se bate bine si se adauga treptat in ploaie faina, se amesteca pana se obtine o compozitie mai groasa, aproximativ cu cea de coca.
- Se toarna apa minerala treptat pentru a se dilua amestecul si a reveni la o forma lichida, dupa care se adauga praful de copt. Se lasa la dospit 5-7 min.
- Compozitia se toarna intr-o tigaie plata, unsa cu putin ulei,pentru a nu se prinde compozitia, clatita se coace pe ambele parti pana devine aurie si face niste bule.
- La sfarsit se umple clatita cu dulceata de cirese amare sau orice alt sortiment aveti prin camara.
- Se serveste alaturi de un glob de inghetata.
Pofta buna!