Ciorba cu os de porc afumat

O ciorbita foarte gustoasa pentru zilele racoroase de iarna.

Cu ce?

  • 6 bucatele de os de porc afumat
  • 2 morcovi rasi
  • 2 cepe tocate marunt
  • o legatura de patrunjel
  • un pastarnac tocat marunt
  • 200 ml. zeama de varza
  • 6 rosii cherry
  • 1 ardei rosu mic feliat
  • sare

Cum?

  1. Se fierb oasele de porc pana cand apa se spumeaza, dupa care se schimba apa si se spala bine oasele(procedam astfel pentru a elimina surplusul de grasime, spuma carnii si eventualele impuritati ca urmare a afumarii carnii).
  2. Se pun oasele la fiert intr-o alta apa circa 30 de minute(sau pana cand canea se patrunde bine si se desface usor de pe os), dupa care se adauga legumele incepand cu ceapa, ardeiul, morcovii, pastarnacul, rosiile cherry si se fierb inca 10 de minute.
  3. Spre final se adauga zeama de varza, incalzita usor inainte si se condimenteaza cu sare dupa gust(zeama de varza, este in general destul de sarata).
  4. Inainte de servire se presara patrunjel tocat.

Pofta buna!