Chiftele de miel cu branza

Chiftele din carne de miel cu chimion si umplutura de branza telemea, ascunse intr-o tortilia pufoasa cu rosii cherry kumato si salata verde, alaturi de un sos de iaurt cu mirodenii si usturoi.

Cu ce?

  • o chifla sau 2 felii de paine mai vechi/uscate
  • 4 catei de usturoi medii
  • o ceapa medie
  • o lingurita de chimion macinat
  • o lingurita de marar tocat
  • 500 gr. carne tocata de miel
  • 2 oua medii
  • sare
  • piper negru
  • 100 gr. telemea de oaie
  • lipii
  • 8 linguri ulei de masline
  • salata verde
  • rosii cherry kumato
  • iaurt
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat

Cum?

  1. Se inmoaie painea in apa apoi se stoarce bine.
  2. Ceapa si usturoiul(2 catei) se curata si se taie cubulete.
  3. Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, in care se soteaza apoi timp de 3 minute ceapa si usturoiul.
  4. Se incorporeaza chimionul si mararul uscat dupa care tigaia se ia de pe foc iar compozitia se lasa la racit.
  5. Carnea tocata se amesteca cu ouale, amestecul de mai sus si painea.
  6. Compozitia se sareaza si se pipereaza.
  7. Din amestecul de mai sus se formeaza chiftele mai marisoare in centrul carora se adauga branza taiata fasie pe lung si se sigileaza bine.
  8. Restul uleiului se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc apoi chiftelele la foc mic cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  9. Dupa ce se scot din tigaie, chiftelele se aseaza intr-o tava de copt si se coc 20-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  10. Dupa ce se scot din cuptor se aseaza intr-o lipie pe pat de salata si rosii cherry kumato peste care se prepara un sos format din iaurt, verdeturi(marar si patrunjel verde tocat) si doi catei de usturoi.

Pofta buna!