Cu ce?
- 9-10 ouă (dacă sunt mici)
- 2 căni de făină (250 gr. – se folosește aceeași cană)
- 2 căni de zahar (250 gr. – se folosește aceeași cană)
- 1 plic de praf de copt
- 5 linguri de apă fierbinte (clocotită)
- 5 linguri de ulei
- cacao, nuci, rahat, ciocolată
Cum?
- Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul și se mixează până se formează o spumă ca de bezea.
- Peste aceasta se pun cele 5 linguri de apă fierbinte, cele 5 linguri de ulei și gălbenușurile și se mixează în continuare.
- Făina se amestecă cu praful de copt și se pune peste compoziție înglobându-se de jos în sus cu o spatulă.
- ¾ din cantitate se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar în restul compoziției se pune cacao.
- Chec-ul se ornează cu nuci, rahat, ciocolată.
- Se lasă pentru o oră la cuptor la 150-180 grade.