Aperitiv briose cu sunca Praga – un aperitiv savuros si inedit.
Cu ce?
- 800 gr. aluat foietaj
- 200 gr. sunca Praga
- 200 gr. smantana
- 2 oua
- 1/2 ardei gras rosu
- 3/4 fire de ceapa verde
- sare
- piper
Cum?
- Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei iar intre timp se face umplutura.
- Se bat ouale bine, se amesteca cu smatana dupa care se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde, toate taiate marunt/cubulete si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Dupa ce foietajul s-a dezghetat se intinde putin si se tate patratele de 10×10 cm.
- Se pune fiecare patrat de aluat in forme de briose, presandu-le usor cu degetele.
- In interiorul acestora adaugam cate o lingura / o lingura jumatate de umplutura.
- Nu vom umple briosa, deoarece in timpul coacerii aceasta se va umfla.
- Se da tava la cuptor pentru cca. 20-25 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!