Briose cu sunca

Aperitiv briose cu sunca Praga – un aperitiv savuros si inedit.

Cu ce?

  • 800 gr. aluat foietaj
  • 200 gr. sunca Praga
  • 200 gr. smantana
  • 2 oua
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3/4 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper

Cum?

  1. Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei iar intre timp se face umplutura.
  2. Se bat ouale bine, se amesteca cu smatana dupa care se adauga sunca, ardeiul, ceapa verde, toate taiate marunt/cubulete si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  3. Dupa ce foietajul s-a dezghetat se intinde putin si se tate patratele de 10×10 cm.
  4. Se pune fiecare patrat de aluat in forme de briose, presandu-le usor cu degetele.
  5. In interiorul acestora adaugam cate o lingura / o lingura jumatate de umplutura.
  6. Nu vom umple briosa, deoarece in timpul coacerii aceasta se va umfla.
  7. Se da tava la cuptor pentru cca. 20-25 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!