Aripioare Worcestershire

Aripioare de pui marinate cu sos Worcestershire – o adevarata delicatesa dulce-picanta ce poate fi servita cu garnituri pe baza de cartofi sau orez.

Cu ce?

  • 10 aripioare de pui
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 3 linguri de sos dulce de ardei iute
  • o lingura zeama de lamaie
  • 7 catei de usturoi pisati
  • o lingura de patrunjel proaspat tocat
  • o lingura de salvie proaspata tocata
  • 3 linguri de ketchup dulce
  • 3 linguri miere
  • o lingura de boia de ardei dulce
  • 50-75 ml. ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de piper Cayenne

Cum?

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Intr-un bol se adauga ingredientele de mai sus si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena asemenea unei paste; cantitatea de ulei se va adauga treptat.
  3. Se seapara in cantitati egale in doua boluri.
  4. Aripioarele se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu sosul de mai sus.
  5. Se dau la cuptor pentru circa 10-15 minute. Se intorc apoi si se ung cu restul de compozitie ramasa din primul bol.
  6. Se lasa la cuptor inca 10-15 min. sau pana se rumenesc, respectiv carnea se desprinde usor de pe oase si se serveste alaturi de sosul din cel de-al doilea bol.

Pofta buna!