Aripioare de pui marinate cu sos Worcestershire – o adevarata delicatesa dulce-picanta ce poate fi servita cu garnituri pe baza de cartofi sau orez.
Cu ce?
- 10 aripioare de pui
- 3 linguri sos Worcestershire
- 3 linguri de sos dulce de ardei iute
- o lingura zeama de lamaie
- 7 catei de usturoi pisati
- o lingura de patrunjel proaspat tocat
- o lingura de salvie proaspata tocata
- 3 linguri de ketchup dulce
- 3 linguri miere
- o lingura de boia de ardei dulce
- 50-75 ml. ulei
- 1 praf de sare
- 1 varf de cutit de piper Cayenne
Cum?
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
- Intr-un bol se adauga ingredientele de mai sus si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena asemenea unei paste; cantitatea de ulei se va adauga treptat.
- Se seapara in cantitati egale in doua boluri.
- Aripioarele se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu sosul de mai sus.
- Se dau la cuptor pentru circa 10-15 minute. Se intorc apoi si se ung cu restul de compozitie ramasa din primul bol.
- Se lasa la cuptor inca 10-15 min. sau pana se rumenesc, respectiv carnea se desprinde usor de pe oase si se serveste alaturi de sosul din cel de-al doilea bol.
Pofta buna!