Aperitiv placinta

Aperitiv placinta: o placinta ce poate fi transformata intr-un senvis gustos si rapid.

Cu ce?

  • 310 gr. faina
  • 200 ml. lapte
  • 2 oua mari
  • 10 gr. drojdie dezhidratata
  • 80 ml. ulei
  • 2 lingurite de gris
  • 250 gr. sunca de praga feliata
  • 250 gr. cascaval feliat
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • mac sau susan

Cum?

  1. Punem faina intr-un vas, iar in centru adaugam drojdia dizolvata in laptele usor caldut, ouale, uleiul si sarea. Amestecam bine cu o lingura.
  2. Tapetam forma cu unt si gris si formam un strat de aluat.
  3. Pudram aluatul cu putin gris, formam un strat de sunca de Praga apoi un strat de cascaval si iar unul de sunca.
  4. Acoperim ultimul strat de sunca cu aluatul ramas.
  5. Daca va este greu sa-l intindeti, umeziti o lingura si intindeti aluatul cu ea.
  6. Pudram suprafata placintei cu mac/susam si o lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
  7. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 16o de grade, circa 20-25 de minute.
  8. Pentru a verifica daca e coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata, atunci o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se racoareasca.
  9. O taiem in patratele si o servim.

Pofta buna!