Amandina – un desert delicios pentru pofticiosi.
Cu ce?
Blat
- 6 oua
- 200 gr. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 gr. cacao
- 8 linguri cu faina
- o lingurita praf de copt
Sirop
- 400 ml apa
- 200 gr. zahar
- 2 plicuri cappucino cu rom
- esenta de rom
Crema
- 150 gr. zahar pudra
- 400 gr. unt
- 3 linguri cacao
- un plic de cappucino cu rom
Glazura
- 150 gr. ciocolata neagra
- o lingura de unt
- 3-5 liguri de lapte
Cum?
- Intr-un castron se ppun albusurile de la cele 6 oua si se mixeaza bine pana se „intepenesc” in castron
- Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga apa, uleiul si praful de copt.
- Se incorporeaza albusurile usor amestecand de jos in sus.
- Dupa ce se incorporeaza albusurile se adauga putin cate putin din faina amestecata cu cacao.
- Va iesi un aluat mai subtire care se toarna intr-o tava nu foarte mare(25×35 cm) ce a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt.
- Se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute la 180 de grade, iar in ultimele 5 minute se mareste temperatura la 190 de grade.
- Blatul se lasa la racit si se taie in doua pe orizontala, dupa care ne ocupam de sirop.
Siropul
- Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. e va obtine un sirop cu aspect urat, dar bun la gust.
- Lasam siropul la racit si mergem mai departe cu crema.
Crema
- Intr-un castron punem untul tinut la temperatura camerei si zaharul pudram. Mixam pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam cacaoa si amestecam pana obtinem o crema.
Asamblare
- Se pune pe o tava prima jumatate de blat, care se insiropeaza.
- Punem apoi crema(oprim 2-3 linguri pentru ornat)
- Peste crema asezam cealalta jumatate de blat, pe care o insiropam de asemenea.
- Atentie, nu este necesar sa folositi tot siropul.
- Se da tava la frigider pentru minim 2 ore(se poate lasa peste noapte).
- Se taie blatul cubulete. Pentru a le glazura, vor trebui departate unele de altele.
Glazura
- Ciocolata neagra se pune pe bainmarin, se adauga o lingura de unt si laptele putin cate putin pana se omogenizeaza la o consistenta potrivita.
- Glazura se pune cu lingura pe fiecare bucata, astfel incat sa curga si pe margini.
Pofta buna!