Fursec sahara

Fursec sahara – un desert rapid si usor.

Cu ce?

  1. Intr-o craticioara punem la foc mic untul si uleiul si le lasam pana se topeste untul.
  2. Dupa ce untul s-a topit, dam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
  3. Intre timp, mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare.
  4. In compozitia de mai sus adaugam treptat, untul si uleiul reci si mai mixam cateva secunde.
  5. Adaugam apoi faina adaugata cu praful de copt si esenta de vanilie.
  6. La inceput folosim mixerul si apoi amestecam cu mana pana rezulta o coca nu foarte compacta pe care o bagam la frigider cca. 1 ora.
  7. Dupa ce coca s-a intarit, aceasta devine mai maleabila, putând lucra mai usor cu ea.
  8. Se pune zaharul pudra intr-o farfurie, si formam bilute mici cat o nuca pe care le tavalim prin zahar apoi le presesam usor in tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Fursecurile se coc pentru cca. 15-20 de minute la 180 de grade.
  10. Scoatem fursecurile din cuptor si le lasam sa se raceasca inainte de a fi servite.

Pofta buna!

Cum?

Fursec sahara