Amandina

Amandina – un desert delicios pentru pofticiosi.

Cu ce?

Blat

  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri cu faina
  • o lingurita praf de copt

Sirop

  • 400 ml apa
  • 200 gr. zahar
  • 2 plicuri cappucino cu rom
  • esenta de rom

Crema

  • 150 gr. zahar pudra
  • 400 gr. unt
  •  3 linguri cacao
  • un plic de cappucino cu rom

Glazura

  • 150 gr. ciocolata neagra
  • o lingura de unt
  • 3-5 liguri de lapte

Cum?

  1. Intr-un castron se ppun albusurile de la cele 6 oua si se mixeaza bine pana se „intepenesc” in castron
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga apa, uleiul si praful de copt.
  3. Se incorporeaza albusurile usor amestecand de jos in sus.
  4. Dupa ce se incorporeaza albusurile se adauga putin cate putin din faina amestecata cu cacao.
  5. Va iesi un aluat mai subtire care se toarna intr-o tava nu foarte mare(25×35 cm) ce a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt.
  6. Se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute la 180 de grade, iar in ultimele 5 minute se mareste temperatura la 190 de grade.
  7. Blatul se lasa la racit si se taie in doua pe orizontala, dupa care ne ocupam de sirop.

Siropul

  1. Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. e va obtine un sirop cu aspect urat, dar bun la gust.
  2. Lasam siropul la racit si mergem mai departe cu crema.

Crema

  1. Intr-un castron punem untul tinut la temperatura camerei si zaharul pudram. Mixam pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam cacaoa si amestecam pana obtinem o crema.

Asamblare

  1. Se pune pe o tava prima jumatate de blat, care se insiropeaza.
  2. Punem apoi crema(oprim 2-3 linguri pentru ornat)
  3. Peste crema asezam cealalta jumatate de blat, pe care o insiropam de asemenea.
  4. Atentie, nu este necesar sa folositi tot siropul.
  5. Se da tava la frigider pentru minim 2 ore(se poate lasa peste noapte).
  6. Se taie blatul cubulete. Pentru a le glazura, vor trebui departate unele de altele.

Glazura

  1. Ciocolata neagra se pune pe bainmarin, se adauga o lingura de unt si laptele putin cate putin pana se omogenizeaza la o consistenta potrivita.
  2. Glazura se pune cu lingura pe fiecare bucata, astfel incat sa curga si pe margini.

Pofta buna!