Fusilli cu sunca si ciuperci

Fusilli cu sos de smantana, ciuperci si sunca – un preparat rapid si usor.

Cu ce?

  • 500 gr. paste fusilli
  • 500 gr. ciuperci champignon
  • 400 gr. sunca pui/porc sissi
  • 400 ml. smantana lichida pentru gatit Dorna(23%)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Cum?

  1. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Sunca se taie cubulete, ciupercile se spala, se curata si se feliaza apoi se inabusesc la foc mic pana se inmoaie, respectiv se fierb si sosul acestora scade.
  3. In timpul procesului de fierbere, ciupercile se sareaza dupa gust, iar cand sunt fierte se adauga smantana lichida. Se lasa sa dea un clocot.
  4. Dupa ce pastele s-au fiert si s-au scurs de apa, se adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca bine.
  5. In compozitia de ciuperci, se adauga pastele si sunca taiata cubulete si se lasa sa fiarba 3-5 minute.
  6. Preparatul se aseaza in farfurie si pe deasupra se presara piper.

Pofta buna!