Quiche cu bacon si ciuperci

Quiche cu bacon si ciuperci – un aperitiv aspectuos si gustos.

Cu ce?

  • 200 gr. faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 40 gr. unt
  • 500 gr. ciuperci champignon proaspete
  • 100 gr. bacon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • piper negru
  • jumatate legatura patrunjel tocat
  • 3 oua
  • 200 gr. creme fraiche
  • boabe de leguminoase(boabe de fasole) pentru coacere oarba

Cum?

  1. Asezam faina intr-un castron si formam o adancitura in mijloc unde turnam uleiul de masline, un praf de sare si 125 gr. de unt taiat bucatele.
  2. Framantam cu mainile pana obtinem un aluat omogem, iar daca este cazul, adaugam putina apa.
  3. Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt si intindem aluatul cu sucitorul in asa fel incat sa depaseaza un pic forma pentru a imbraca peretii acesteia.
  4. Se aseaza hartie de copt si peste aluat, peste care se presara boabe de leguminoase.
  5. Se da forma la cuptor si se coace aluatul cca. 10 minute la 160 de grade.
  6. Se curata si se feliaza ciuperile.
  7. Baconul se taie cubulete, iar ceapa si cateii de usturoi se decojesc si se toaca marunt.
  8. Intr-o tigaie se topeste restul de unt, se caleste ceapa si usturoiul, impreuna cu cubuletele de bacon, pana devin lucioase si se adauga ciupercile.
  9. Se condimenteaza cu sare si piper, si se lasa sa fiarba incet la foc mic, fara capac pana se evapora lichidul.
  10. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
  11. Intre timp se spala patrunjelul si se elimina surplusul de apa cu ajutorul unui servetel de bucatarie.
  12. Frunzele se toaca marunt.
  13. Se sparg ouale intr-un castron, se bat si se amesteca cu creme fraiche, patrunjelul si compozitia de ciuperci.
  14. Se potriveste cu sare si piper.
  15. Se indeparteaza hartia de copt si boabele de leguminoase de deasupra si se distribuie compozitia mai sus pregatita, pe aluatul precopt, urmand a se coace inca 20-225 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!