O prajitura aromata, buna de pregatit pentru ziua de Halloween.
Cu ce?
- 1 dovleac mic
- 3 pliculete de zahar vanilat
- 75 gr. zahar
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri zahar tos
- esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- zahar pudra vanilat
- 1 cana cu apa
Cum?
- Se seapara albusurile de galbenusuri, primele se bat spuma cu un praf de sare pana compozitia ramane țeapană, dupa care se adauga cele 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Se amesteca pana devine o compozitie ca de bezea.
- In amestecul de mai sus se adauga cele 6 galbenusuri amestecate bine cu lingura si o esenta de vanilie, dupa care se amesteca bine.
- La compozita rezultata, se adauga faina si un pliculet de praf de copt.
- Mixam pana se omogenizeaza, apoi turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pentru cca. 30-45 minute la 180 de grade, respectiv pana blatul devine auriu(facem testul cu scobitoarea – daca scobitoarea iese curata, blatul este gata).
- Curatam dovleacul de coaja si de seminte, il dam pe razatoarea mica dupa care il punem intr-o tigaie inalta cu 2 plicuri de zahar vanilat, 75 gr. zahar tos si o cana de apa, dupa care il calim(trebuie sa aiba consistenta unei creme).
- Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, se sectioneaza in doua pe lungime si se umple cu crema rezultata mai sus.
- Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat.
Pofta buna!