Papanasi cu dulceata de cirese dupa o reteta brasoveana. Un preparat cee contine ingrendiente aflate la indemna oricarei gospodine.
Cu ce?
- 1/2 kg. branza dulce de vaci
- 2 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 4-5 linguri faina
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingur zahar tos
- 1 cana ulei
- dulceata de fructe sau gem
- smantana
Cum?
- Intr-un vas cu gura larga se pune branza de vaci stoarsa bine si sfaramata cu ajutorul unei furculite, ouale, praful de copt, sarea, zaharul tos si 4-5 linguri de faina.
- Se framanta aluatul pentru 4-5 minute.
- Daca este lipicios se mai adauga 2-3 linguri de faina si se framanta bine.
- Se presara faina pe o planseta, se taie aluatul bile mici si se formeaza suluri groase cat un deget.
- Se lipesc capetele si se prajesc covrigeii astfel formati in uleiul incins.
- Se scot pe un servetel de hartie dupa care se aseaza pe un platou.
- Se umple golul covrigeiilor cu dulceata de fructe au gem si se servesc calzi cu smantana deasupra.
Pofta buna!