Clatite cu dulceta

Clatite umplute cu dulceta de cirese amare alaturi de un glob de inghetata.

Cu ce?

  • 375 gr. faina 000
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • 500 ml. apa minerala
  • 1 cescuta de ulei
  • 3 oua
  • dulceata de cirese amare sau finetti
  • inghetata

Cum?

  1. Se pun intr -un vas cele 3 oua si se bat spuma, se adauga pliculetele de zahar vanilat, esenta de vanilie si cele 5 linguri de lapte, se bate bine si se adauga treptat in ploaie faina, se amesteca pana se obtine o compozitie mai groasa, aproximativ cu cea de coca.
  2. Se toarna apa minerala treptat pentru a se dilua amestecul si a reveni la o forma lichida, dupa care se adauga praful de copt. Se lasa la dospit 5-7 min.
  3. Compozitia se toarna intr-o tigaie plata, unsa cu putin ulei,pentru a nu se prinde compozitia, clatita se coace pe ambele parti pana devine aurie si face niste bule.
  4. La sfarsit se umple clatita cu dulceata de cirese amare sau orice alt sortiment aveti prin camara.
  5. Se serveste alaturi de un glob de inghetata.

Pofta buna!