Cornulete cu carne: un preparat ce poate fi servit atat cald cat si rece.
Cu ce?
- 250 gr. faina
- 250 gr. branza de vaci
- 250 gr. unt
- 1 varf cutit de sare
- 500 gr. carne tocata de porc sau amestec
- 2 linguri de smantana
- 1 ceapa medie
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 galbenus de ou
- 3-4 linguri lapte
- mac/susan
Cum?
- Amestecam untul moale cu branza de vaci, foarte bine scursa pana cand obtinem un aluat omogen.
- Amestecam faina cu sarea si o dam treptat in aluatul de unt si branza.
- Framantam pana o inglobam perfect in aluat.
- Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios.
- Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cel putin 1 ora.
- Tocam ceapa foarte maraunt si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
- Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet, circa 10-15 minute. La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata, sa nu aiba lichid. Daca exista, il scurgem.
- Amestecam carnea cu un ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se raceasca complet.
- Intindem aluatul pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 3-5 mm.
- Decupam cerculete cu ajutorul unor forme rotunde, punem cate o lingurita plina in mijlocul fiecarui cerc si le impaturim. Lipim foarte bine marginile.
- Asezam cornuletele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec din galbenus de ou si lapte si le presaram cu mac/susan.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 15-20 de minute sau pana cand suprafata devine aurie.
Pofta buna!