Cornulete cu carne

Cornulete cu carne: un preparat ce poate fi servit atat cald cat si rece.

Cu ce?

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. branza de vaci
  • 250 gr. unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 500 gr. carne tocata de porc sau amestec
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri lapte
  • mac/susan

Cum?

  1. Amestecam untul moale cu branza de vaci, foarte bine scursa pana cand obtinem un aluat omogen.
  2. Amestecam faina cu sarea si o dam treptat in aluatul de unt si branza.
  3. Framantam pana o inglobam perfect in aluat.
  4. Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios.
  5. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cel putin 1 ora.
  6. Tocam ceapa foarte maraunt si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
  7. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet, circa 10-15 minute. La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata, sa nu aiba lichid. Daca exista, il scurgem.
  8. Amestecam carnea cu un ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se raceasca complet.
  9. Intindem aluatul pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 3-5 mm.
  10. Decupam cerculete cu ajutorul unor forme rotunde, punem cate o lingurita plina in mijlocul fiecarui cerc si le impaturim. Lipim foarte bine marginile.
  11. Asezam cornuletele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec din galbenus de ou si lapte si le presaram cu mac/susan.
  12. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 15-20 de minute sau pana cand suprafata devine aurie.

Pofta buna!