Aperitiv placinta: o placinta ce poate fi transformata intr-un senvis gustos si rapid.
Cu ce?
- 310 gr. faina
- 200 ml. lapte
- 2 oua mari
- 10 gr. drojdie dezhidratata
- 80 ml. ulei
- 2 lingurite de gris
- 250 gr. sunca de praga feliata
- 250 gr. cascaval feliat
- 1/2 lingurita rasa de sare
- mac sau susan
Cum?
- Punem faina intr-un vas, iar in centru adaugam drojdia dizolvata in laptele usor caldut, ouale, uleiul si sarea. Amestecam bine cu o lingura.
- Tapetam forma cu unt si gris si formam un strat de aluat.
- Pudram aluatul cu putin gris, formam un strat de sunca de Praga apoi un strat de cascaval si iar unul de sunca.
- Acoperim ultimul strat de sunca cu aluatul ramas.
- Daca va este greu sa-l intindeti, umeziti o lingura si intindeti aluatul cu ea.
- Pudram suprafata placintei cu mac/susam si o lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
- Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 16o de grade, circa 20-25 de minute.
- Pentru a verifica daca e coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata, atunci o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se racoareasca.
- O taiem in patratele si o servim.
Pofta buna!