Placinta cu branza

Placinta cu branza reprezinta un desert la indemana oricui.

Cu ce?

  • foi de placinta proaspete(Bella)
  • 300 gr. branza feta
  • 2 oua mari
  • 4 linguri iaurt natural mai dens(Zuzu Max)
  • 250 ml. lapte
  • 100 gr. unt
  • unt pentru tapetat forma

Pentru uns placinta:

  • 1 ou
  • 2 lnguri iaurt
  • 2-3 linguri lapte

Cum?

  1. Scoatem foile din pachet si intindem 2/3 din ele pe masa din bucatarie.
  2. Tapetam forma cu unt si asezam o treime in forma. Marginile foii vor depasi forma, dar nu le taiem pentru ca vom inchide placinta cu ajutorul lor.
  3. Intr-un vas separat, batem usor ouale cu un tel, apoi adaugam untul topit(lasat in prealabil sa se raceasca), laptele, iaurtul si branza feta data prin razatoarea mica sau zdrobita cu furculita. Amestecam bine.
  4. Adaugam 2-3 linguri din umplutura peste foaia din forma si o intindem pe toata suprafata ei.
  5. Rupem in bucati neregulate cele doua treimi din foile ramase. Inmuiem bine in umplutura cate o bucata de foaie si o asezam in forma.
  6. Formam astfel straturi de foaie si umplutura.
  7. Dupa ce am terminat si foile si umplutura, inchidem placinta aducand marginile foilor catre centru.
  8. Amestecam un ou cu 2-3 linguri de iaurt si 2-3 linguri de lapte, le batem cu un tel pana ce se omogenizeaza si ungem cu acest amestec ultimul strat de foi.
  9. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade circa 35-40 de minute sau pana se rumeneste uniform.
  10. Dupa ce s-a racit putim, o scoatem din tava si o servim.

Pofta buna!