Saltimbocca

Saltimbocca, un preparat rafinat, perfect pentru o cina romantica.

Cu ce?

  • 4 snitele de vitel
  • sare
  • piper
  • frunze de salvie
  • 8 felii de sunca Parma
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 100 gr creme fraiche
  • 1 lingura amidon alimentar
  • paste

Cum?

  1. Snitele se spala si se tamponeaza bine cu prosoape de hatie, dupa care se aseaza intre doua straturi de folie alimentara si se bat usor.
  2. Apoi fiecare snitel se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper.
  3. Frunzele de salvie se spala si se sterg.
  4. Pe fiecare snitel se aseaza cate o felie de sunca si 1-2 frunze de salvie, fixate in carne cu o scobitoare.
  5. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc apoi snitelele 3-4 minute pe partea cu sunca, dupa care se intorc si se prajesc alte 3-4 minute(la foc mic).
  6. Carnea se aseaza pe un platou si se acopera cu folie de aluminiu.
  7. Pentru sos, se varsa din tigaie grasimea excedentara si peste fondul de la friptura se toarna vinul alb si se da in clocot, dupa care se lasa sa scada putin.
  8. Creme fraiche(daca nu gasiti, folositi iaurt zuzu max combinat cu smantana 12% grasime – 250 gr) se bate cu telul apoi se incorporeaza amidonul. Mix-ul astfel format se inglobeaza in sosul din tigaie si se da totul intr-un clocot, dupa care sosul se lasa putin sa scada.
  9. Sosul se asezoneaza cu sare si piper, apoi carnea se aseaza in farfurii pe oglinda de sos.
  10. Se serveste alaturi de paste rulate cuiburi.

Pofta buna!