Chiftele din carne de miel cu chimion si umplutura de branza telemea, ascunse intr-o tortilia pufoasa cu rosii cherry kumato si salata verde, alaturi de un sos de iaurt cu mirodenii si usturoi.
Cu ce?
- o chifla sau 2 felii de paine mai vechi/uscate
- 4 catei de usturoi medii
- o ceapa medie
- o lingurita de chimion macinat
- o lingurita de marar tocat
- 500 gr. carne tocata de miel
- 2 oua medii
- sare
- piper negru
- 100 gr. telemea de oaie
- lipii
- 8 linguri ulei de masline
- salata verde
- rosii cherry kumato
- iaurt
- patrunjel proaspat
- marar proaspat
Cum?
- Se inmoaie painea in apa apoi se stoarce bine.
- Ceapa si usturoiul(2 catei) se curata si se taie cubulete.
- Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, in care se soteaza apoi timp de 3 minute ceapa si usturoiul.
- Se incorporeaza chimionul si mararul uscat dupa care tigaia se ia de pe foc iar compozitia se lasa la racit.
- Carnea tocata se amesteca cu ouale, amestecul de mai sus si painea.
- Compozitia se sareaza si se pipereaza.
- Din amestecul de mai sus se formeaza chiftele mai marisoare in centrul carora se adauga branza taiata fasie pe lung si se sigileaza bine.
- Restul uleiului se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc apoi chiftelele la foc mic cate 2-3 minute pe fiecare parte.
- Dupa ce se scot din tigaie, chiftelele se aseaza intr-o tava de copt si se coc 20-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Dupa ce se scot din cuptor se aseaza intr-o lipie pe pat de salata si rosii cherry kumato peste care se prepara un sos format din iaurt, verdeturi(marar si patrunjel verde tocat) si doi catei de usturoi.
Pofta buna!